Opdrachtgever: CAI Digikabel
Projectstus: geleverd december 2012

Afgelopen woensdag 17 oktober was het zo ver! Na een voorbereidingsperiode is de symoblische eerste schop in de grond gezet, voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te Antoniapolder in Hendrik Ido Ambacht. Dit startschot werd feestelijk gevierd met een hapje en een drankje en een toespraak van wethouder Stoop. Hiermee is de eerst glasvezel geul een feit! Bij deze feestelijk opening waren vele mensen van aangesloten en geïnteresseerde bedrijven aanwezig. Wat deze opening tot een nog groot succes heeft gemaakt.

Het netwerk wat wordt aangelegd is een netwerk van CAI Digikabel. Het voordeel hiervan is dat elke provider zijn diensten mag aanbieden. Bij de opstart van het project zijn er wel afspraken gemaakt met ProServe en Lucrasoft ICT Groep, zij bieden voorlopig enkel hun internetdiensten aan via het netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven tegen zeer scherpe tarieven glasvezel afnemen.

We zijn op dit moment, oktober 2012, hard aan het werk om alle aangemelde bedrijven aan te sluiten op dit netwerk. Inmiddels is de hoofdring van het glasvezelnetwerk gegraven. We gaan nu door met de bedrijfsaansluitingen. Eind december zullen de eerste bedrijven gebruik kunnen maken van het super snelle glasvezelnetwerk.